vineri, 7 decembrie 2012

CUGETARI ,, F "


FAIMA
La duazeci de ani nu ne pasa ce crede lumea de noi, la treizeci suntem terorizati de ceea ce gandesc altii despre noi, la cincizeci de ani ne dam seama ca lumea nu se prea gandeste la noi.
FALSITATE
"Sunt mult mai multi oameni falsi, decat bani falsi in tara asta!"
FAMILIE
De obicei un tata vrea ca fiul sau sa fie asa cum ...n-a reusit el sa ajunga.
Viata are un fel de a tine lucrurile in echilibru: pentru fiecare femeie care nenoroceste un barbat
este o alta care face un barbat dintr-un nenorocit.
Acelasi barbat care-i in stare sa piarda o zi intreaga la panda in balta, la vanat rate, sau pe mal la pescuit, sare ca ars daca acasa sotia lui intarzie zece minute cu masa.
Traieste in asa fel incat atunci cand oamenii ii vor spune copilului tau ca seamana cu tine, el sa simta nevoia sa scoata in afara pieptul, nu limba.
Definitia data de un copil pentru "ziua tatalui":
Este la fel ca si ziua mamei, numai ca costa mult mai putin.
Daca cineva ti-ar da cate 10 bani pentru fiecare cuvant frumos spus cuiva si ti-ar cere inapoi cate 5 bani pentru fiecare cuvant urat spus, ce ai fi: om bogat sau ... sarantoc?
Parintii n-ar trebui sa-i minta pe copiii lor niciodata, nici macar atunci cand pare a fi in folosul lor. Minciuna este ceva foarte periculos chiar si in cantitati mici. Ea deterioreaza constiinta, iar aceasta, impreuna cu dragostea, sunt lucruri de valoare eterna. (Pablo Casals)
Exista doua greseli in conflictul dintre generatii. Prima este ca cei tineri cred ca inteligenta este un substitut pentru experienta, iar cea de a doua este a celor in varsta care cred ca experienta poate inlocui cu succes inteligenta.
Una dintre cele mai raspandite greseli printre femei: credinta ca este suficient sa ai un copil pentru a deveni mama; este ca si cum ai crede ca poti deveni mare muzician de indata ce ti-ai procurat un pian.
Cuvantul evreiesc pentru parinte este "horim" care deriva de la "moreh", invatator. Primul si cel mai mare invatator al copilului trebuie sa se afle in familia lui.
Necazul cu cresterea copiilor este ca pe cand crezi ca ai ajuns sa ai experienta, copiii te scot la pensie.
Sa nu crezi ca ai pierdut timpul degeaba daca copii tai ti-au auzit sfaturile dar nu le-au pus in practica. Peste ani de zile ei si le vor reaminti si le vor spune la randul lor copiilor pe care-i vor creste.
FAPTE
Cand faci din tantar armasar, nu te astepta sa-l si incaleci.
Nu stiu cum se face, dar cu cat imbatraneste cineva mai mult, cu atat alerga mai repede in copilarie!
Gandurile rele se alunga prin fapte bune.
Nimeni nu stie de ce este in stare, pana nu incearca.
Daca oamenii ar fi mai ocupati cu ceea ce trebuie sa faca, n-ar mai avea timp sa faca ceea ce nu trebuie.
FARMEC
Oricat de paradoxal al parea, puterea unei femei este farmecul, iar farmecul unui barbat este puterea.
Fii sigur ca faţa care te priveste dimineata din oglinda are o expresie agreabila. S-ar putea ca tu sa n-o mai vezi pana seara, dar o vor vedea foarte multi altii.
Dumnezeu ti-a daruit fata, dar tu ii hotarasti expresia.
Fiecare lucru este frumos in felul lui, dar sunt prea putini ochi ca sa observe. - Confucius
FATA BATRANA
Si-n incheierea rugaciunii, ea a spus: "Doamne, nu te rog nimic pentru mine, dar pentru mama mea, te rog, trimite-i cat de repede ... un ginere".
FEMEIE
Ca sa fii fericit cu un barbat, trebuie sa-l intelegi foarte bine si sa-l si iubesti putin; ca sa fi fericit cu o femeie trebuie sa o iubesti mult si sa ... renunti sa mai incerci s-o intelegi.
Daca vrea, o femeie poate oricand sa-l faca pe barbatul ei sa se simta mai tanar sau mai batran decat este.
Dumnezeu a creat femeia frumoasa si fara minte: frumoasa ca s-o indrageasca barbatul si fara minte ca sa-l indrageasca si ea pe el.
Femeile sunt foarte consecvente. Cand ajung la o varsta care le place, n-o mai schimba!

FERICIRE
Sa nu uitam ca fericirea este o atitudine pe drum, nu o destinatie.
Fericirea este un lucru minunat; cu cat o urmaresti mai mult pentru celalalt, cu atat o ai mai mult pentru tine.
FINANTE
La succes financiar nu se ajunge daca economisesti dupa ce ai facut cheltuielile, ci daca faci cheltuielile dupa ce ai pus ceva deoparte.
Doua cai sigure de imbogatire: cheltuieste mai putin decat castigi sau castiga mai mult decat cheltuiesti.
Beniamin Franklin a descoperit electricitatea, dar cel care s-a imbogatit a fost cel care a inventat ... contorul!
FILOSOFIE
Uneori, filosofia este un mod de a vorbi elegant de lucruri despre care n-avem nici cea mai vaga ideie.
Tradusa corect, filosofia este o "dragoste de intelepciune".
Un filosof este un "cautator de adevar".
Un crestin este un om care s-a intalnit cu Christos si a acceptat Adevarul!
FRICA
Nu toate temerile sunt rele. Multe dintre ele sunt naturale si binefacatoare vietii. Frica de Dumnezeu, frica de foc, frica de curentul electric sunt toate foarte necesare si duc la perpetuarea unui trai fericit.
Unii oameni se tem asa de mult de moarte ca nici nu mai apuca sa traiasca!
Trebuie sa fim ingaduitori cu copilul care se mai teme inca de intunerec; adevarata tragedie a vietii sunt oamenii care se tem de ... lumina! - Plato
Semn pe peretele unei Biserici din Londra in timpul celui de al doilea razboi: "Daca va tremura genunchii, ingenunchiati in rugaciune".
Pastreaza-ti frica pentru tine si impartaseste celorlalti numai curajul.
FRUMUSETE

Exista o singura frumusete care nu se ofileste o data cu trecerea anilor: este frumusetea interioara a spiritului. Aceasta calitate a personalitatii fac sa sclipeasca ochii unei femei reusind s-o transforme dintr-o persoana mediocra intr-una deosebita.
Farmecul, caldura si atentia altruista sunt cele mai durabile frumuseti din lumea noastra - si cele mai fericite. Pentru o femeie, frumusetea este mai de preferat decat inteligenta; si aceasta datorita faptului ca barbatii pot vedea mult mai bine decat pot sa gandeasca.
FUMAT
Din jurnalul unui extraterestru: "Oamenii de pe pamant au un obicei straniu: ei dau foc la un capat unei substante otravitoare si apoi o absorb in trupurile lor. Aceasta le produce multa boala, reducerea capacitatilor vitale si o moarte prematura. Pe langa toate acestea, obiceiul este si foarte costisitor. Pamantenii acestia sunt creiaturi foarte ciudate!"
Despre fumatul in locurile publice:
"Libertatea ta de a fuma se termina acolo unde incep plamanii
mei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...