duminică, 14 aprilie 2019

MACUL


Macul este cultivat pentru semintele sale de peste 3.000 de ani. Totodata, este o planta destul de controversata din cauza continutului de opiu natural pe care planta il secreta. Specialistii au descoperit insa ca substantele opiacee se regasesc in capsulele in care sunt tinute semintele, nu in seminte. Asadar semintele nu contin cantitati de opiu semnificative.

Beneficiile semintelor de mac
Intaresc sistemul imunitar – studiile facute in ultimii ani au dovedit ca zincul are un efect benefic asupra sistemului imunitar. Acesta se regaseste in cantitati crescute in semintele de mac asa ca stimuleaza productia de celule albe si ajuta organisul sa lupte cu infectiile.
Imbunatatesc vederea – pe masura ce inaintam in varsta, vederea incepe sa devina problematica. Zincul incetineste si degenerescenta maculara si iti mentine vederea buna in ciuda trecerii anilor.
Benefice pentru sanatatea inimii – pe langa zinc, semintele de mac au un continut bogat si in fier, care este esential pentru producerea celulelor rosii. Pe masura ce creste aportul de fier consumat, circulatia sanguina este imbunatatita, iar organismul este oxigenat mai bine. Asadar, anemia este combatuta, corpul este energizat si bolile cardiace sunt prevenite.
Benefice pentru digestie – fie ca suferi de constipatie, fie ca suferi de diaree, semintele de mac te ajuta intrucat contin fibre din belsug. Mai mult decat atat, semintele de mac amelioreaza inflamatiile si durerile de la nivelul stomacului.
Previn diabetul de tip 2 – deficitul de zinc contribuie la declansarea diabetului de tip 2 asa ca semintele de mac iti pot fi de ajutor si din acest punct de vedere.
Benefic pentru oase – si sanatatea oaselor tale are de castigat de pe urma consumului de seminte de mac, datorita continutului ridicat de calciu al acestora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...