duminică, 28 ianuarie 2018

Civilizații antice și piramide în Antarctica




Știm cu toții că Antarctica era în trecutul îndepărtat, un loc foarte diferit. Cu cei 14 milioane de kilometri pătrați, Antarctica este al cincilea continent de pe planeta noastră și, cu alte cuvinte, este de două ori mai mare decât Australia. A fost descoperita pe 30 Ianuarie 1820 de englezul Edward Bransfield.
Ceea ce trebuie să înțelegem este că în urmă cu aproximativ 170 de milioane de ani, Antarctica făcea parte din Supercontinentul numit Gondwana. Acum 25 de milioane de ani, Antarctica, după cum o știm, s-a desprins treptat de Gondwana.
Potrivit cercetărilor, Antarctica nu a fost întotdeauna rece, uscată și acoperită cu gheață. Din contră, pe parcursul lungii sale istorii, Antarctica a fost situată mai la nord și a experimentat o climă tropicală sau temperată, adică a fost acoperită de păduri și locuită de diferite forme vechi de viață. Ce inseamna asta ?
Ei bine, având în vedere puținul pe care îl cunoaștem despre viața de pe planeta noastră în trecutul îndepărtat, este posibil ca oamenii să fi trăit pe acest continent dezvoltând o societate la fel ca oamenii din Africa, Europa sau Asia. Hărțile vechi, a lui Piri Reis în stânga și a lui Oronteus Finaeus în dreapta, arată clar că Antarctica nu era acoperită de gheață. 
Terenurile Arcticului din emisfera nordică sunt bine cunoscute pentru plantele lor fosile și pentru animalele care au trăit în zonele calde.
"Considerăm că Antarctica a fost întotdeauna o pustie înghețată, dar capacele de gheață au apărut relativ recent în istoria geologică", a declarat Jane Francis de la Universitatea din Leedsla BBC.
Antarctica ar fi putut avea civilizații care o numesc acasă și, dacă s-ar fi întâmplat, în trecutul îndepărtat, locuitorii vechi ai Antarcticii trebuie să fi lăsat în urmă structurile, cum ar fi temple sau chiar piramide.Astăzi, Antarctica este compusă din aproximativ nouăzeci și opt la sută de gheață care are o grosime de peste un kilometru. Așa că imaginați-vă, dacă în trecutul îndepărtat, oamenii vechi locuiau în Antarctica când era acoperit de vegetație și păduri, toată "moștenirea" lor este acum îngropată sub un strat gros de gheață.
Chiar dacă astăzi este nelocuibilă și numai oamenii de știință se angajează în Antarctica, în trecutul îndepărtat ar fi putut fi locul perfect pentru dezvoltarea unei civilizații antice. Oficial, Antarctica a fost "descoperită" în anul 1820 de către o expediție rusească. Dar miturile și speculațiile despre Terra Australis datează din antichitate. În jurul anului 350 î.Hr., Aristotel a scris în cartea sa, meteorologia, despre regiunea Antarctica. Marinus de Tire, un geograf grec, cartograf și matematician, a folosit numele într-o hartă a lumii din secolul al-II-lea Oamenii au crezut în trecutul îndepărtat că a existat un teren numit Terra Australis; un continent uriaș situat în părțile de sud ale planetei, care a fost acolo pentru a oferi un "echilibru" pentru țările nordice din Europa, Asia și Africa de Nord. Această idee a existat încă din vremea lui Ptolemeu, primul secol d.Hr.  "Acum 100 de milioane de ani și Antarctica a fost acoperită de păduri tropicale luxuriante, asemănătoare cu cele existente în Noua Zeelandă", a declarat Dr. Vanessa Bowman de la Universitatea din Leeds.
Expedițiile către Antarctica sunt extrem de dificile și costisitoare. Fără echipamentul adecvat, o ființă umană nu ar rezista foarte mult pe acest continent glacial. Acest lucru face foarte dificilă căutarea dovezilor structurilor vechi din cel mai sudic continent de pe planeta noastră. 
Potrivit mai multor site-uri web (vocea Rusiei și Science Ray), un grup de oameni de știință europeni și americani au întâlnit structuri piramidale în Antarctica. Potrivit unui articol de la Scienceray.com, o echipă compusă din 8 exploratori a descoperit cel puțin trei piramide artificiale care "pătrundeau" prin gheața topită a Antarcticii.
Este posibil ca Antarctica să fi fost destul de caldă în trecut, pentru a avea într-adevăr o civilizație antică. Dacă o cultură avansată s-a dezvoltat acolo, este posibil să existe încă niște structuri care sunt îngropate sub gheață. Geologii care au privit imaginile, sugerează că aceste forme "piramide" sunt doar formațiuni naturale.
Dar dacă sunt piramide ascunse sub straturile groase de gheață din Antarctica ? O astfel de descoperire ar schimba modul în care privim istoria noastră, pentru totdeauna. De la descoperirea Piramidelor din Antarctica, numeroase teorii au fost propuse de ufologi, teoreticieni și cercetători străini, care încearcă să explice ce sunt aceste structuri. În timp ce există oameni care cred că Antarctica găzduiește multe baze secrete "extraterestre", alții cred că formațiunile care au fost etichetate ca piramide nu sunt decât formațiuni geologice naturale. Însă Antarctica a fost un continent verde, acoperit cu vegetație în trecut. Știm foarte puțin despre istoria antică și întâlnim ceva nou, care indică faptul că oamenii trăiesc pe Pământ de mai mulți ani decât am fost oficial informați.
 Dacă o civilizație antică s-a dezvoltat în Antarctica în trecutul îndepărtat ? Ce se întâmplă dacă există structuri ascunse sub straturile groase de gheață ? Ce-ar fi dacă o civilizație antică, care este necunoscută pentru noi, s-a dezvoltat de fapt pe continentul pe care noi îl numim astăzi Antarctica și au construit o civilizație înfloritoare care a existat până când condițiile meteorologice s-au schimbat drastic. Este foarte posibil ca, într-un anumit moment, cercetătorii să găsească dovezi reale ale structurilor antice create de om pe continentul glacial. Desigur, pentru ca să se întâmple asta, o mulțime de gheață ar trebui să se topească și dacă toate ghețurile Antarcticii s-ar topi, apele mărilor și ale oaceanelor s-ar ridica cu aproximativ 60 de metri, ceea ce ar fi catastrofal pentru unele linii de coastă de pe planeta noastră. Potrivit cercetătorilor, în ultimii 50 de ani, Antarctica s-a încălzit cu 2,8 grade Celsius, încălzire care este mai rapidă decât în orice altă parte a lumii. Acest lucru înseamnă că, dacă această încălzire ar continua să fie neabătută, este foarte probabil ca în viitor să vedem reapariția ”Antarcticii Tropicale”.
Încălzirea globală din ultimii 50 de ani a dus la o diviziune a Antarcticii în două, conform căreia Occidentul se încălzește mai puternic decât Estul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...